Денков за новите мерки: Учителите без сертификат ще преподават дистанционно 19.10 | 10:30

Според него въвеждането на зелен сертификат може да доведе и до отлив на педагози, но това ще бъде временно, защото и мерките ще бъдат временни, докато броят на заразените и хоспитализираните спадне

От iNews.bg

Учителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционно. Това обяви министърът на образованието проф. Николай Денков ред Би Ти Ви.

"Идеята за задължителен зелен сертификат е новият елемент в мерките и той идва като предложение от Министерството на здравеопазването, което в настоящата ситуация с пика на четвъртата вълна на COVID-19, трябва да бъде подкрепено"

Според него въвеждането на зелен сертификат може да доведе и до отлив на педагози, но това ще бъде временно, защото и мерките ще бъдат временни, докато броят на заразените и хоспитализираните спадне.

36% от учителите са ваксинирани, а 20% са преболедували коронавирусна инфекция, но проблемът при някои от последните е, че нямат регистриран PCR тест, което прави трудно определянето на датата, на която са се заразили, отбеляза министърът на образованието.

Водещи

Най-четени