Депутат от "Атака" предаде Сидеров и отиде при Бареков 29.07 | 16:58

Димитър Аврамов ще оглави листата на ББЦ в Разград

От Теодора Кокаланова

Един от най-големите поддръжници на лидера на "Атака" Волен Сидеров напуска партията. Депутатът Димитър Аврамов обяви в Народното събрание, че се присъединява към формацията на Николай Бареков "България без цензура".

Аврамов ще оглави кандидат-депутатската листа на партията му в Разград. Лидерът на ББЦ заяви, че нарича "професор" напусналия "Атака" народен представител. 

Аврамов, който години наред водеше политически предавания в телевизиите СКАТ и "Алфа" и публикуваше анализи на антиислямска тематика в партийния вестник "Атака", ще бъде независим депутат.

"Партията на Волен Сидеров вече не е в състояние да прави онова, за което беше дошла на политическата сцена. Затова се оттеглям", обоснова решението си Аврамов. 

Новият независим депутат отрече да е предател. "Напротив, мен ме предадоха други хора, които не могат да различат националната кауза от шумоленето на пари", обясни Аврамов.

Той е третият независим, който официално обявява принадлежност към "България без цензура", след напусналия ГЕРБ Светлин Танчев и председателя на Земеделския народен съюз Румен Йончев, който беше в гражданската квота на БСП.

Водещи

Най-четени