Депутат от РЗС отнесе скандал - объркаха го с Ангел Семерджиев 06.07 | 16:36

Протест срещу високата цена на тока се проведе пред ДКЕВР

От Ивелина Георгиева

Над 100 души излязоха на пореден протест в столицата, за да недоволстват от 13-процентното увеличение на цената на тока.

Под прозорците на ДКЕВР те скандираха "Оставка" и "Мафия". Сериозно объркване се получи, когато депутатът от РЗС Емил Василев мина случайно покрай протестиращите и те го взеха за председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

След като припознаха "врага" в народния представител, те започнаха да го освиркват и възмутено да го хокат, как след увеличението на цената на тока в някои по-малки населени места ръстът е започнал да се усеща, защото се е повишила цената на хляба.

"Как не ви е срам", се провикваха недоволните граждани към нарочения за Ангел Семерджиев депутат.

Един пенсионер се провикна: "Какво става с палачинката", а Емил Василев го посъветва да отиде и попита Бойко Борисов или Цветан Цветанов.

"Публично съм ви защитавал. Аз изкарах имотите на Цветанов и на царя. Застанал съм с името си, как да ми е неудобно", заяви депутатът от РЗС.

За да се защити, Василев посочи още, че преди е продавал банани на Римската стена. Оттам последва въпрос: "Колко ти е заплатата в момента?", а той отговори " 2 196 лева".

В разгневената тълпа се чу още един пенсионерски глас, който сложи край на създалата се ситуация с въпроса: " Как се казвате вие?". Тогава депутатът се представи с име и длъжност, от което последва въпроса: "А, къде тогава е Семерджиев?".

"Еми намерете си го, защо трябва да питате мене", заяви Василев.

Пенсионерът тогава обясни, че някой им бил казал, че това е Ангел Семерджиев и оттам е последвало объркването. Донякъде може би протестиращите имат основание за объркването - преценете сами дали имат право от колажа, който iNews направи.

На протеста присъстваха ВМРО, Националния фронт за спасение на България, обединени пенсионерски организации и Национално движение "Социална солидарност".

Водещи

Най-четени