Депутатите люто се скараха в НС! Разискват намаляване на ДДС за кръчми, бебешки стоки и книги 23.12 | 11:00

Възраждане, БСП и ДБ си мятат взаимни обвинения

От iNews.bg

За пореден път депутатите се скараха по време на заседание на Народното събрание. Този път враждуващите страни бяха "Възраждане", "Демократична България" и БСП.

Първо депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев предложи от парламентарната трибуна да се промени ДДС-то на лекарства, книги и продукти от малката кошница на потребителите и обвини депутатите, че ще заминат за Малдивите за коледната си почивка.

От "Демократична България" се включи депутатът Георги Ганев и обясни, че това няма как да се случи днес.

"Не лъжете хората, че от 1 януари може да се промени ДДС-то на лекарствата, това е невъзможно. За да се случи това нещо трябва да има обсъждане. Това, че се намалява ДДС-то не означава, че потребителите ще плащат по-малко. Ставали сме свидетели как ДДС-то се намалява, но от това печелят търговците, а не потребителите и ако това се случи ще бъдем обвинени в лобизъм на определени бизнес интереси", каза Ганев.

Георги Свиленски от БСП обвини Цончо Ганев в политиканстване и му каза, че не е време за това. След него на парламентарната трибуна излезе и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Всички трудности за българските граждани са създадени от изпълнителната власт. Тя тормози бъларите, а сега законодателната се опитва да ги оправи. Най-лесното нещо е да отменим всички епидемиологични мерки, така ще спестим пари и гражданите ще живеят нормално.", каза Костадинов.

Извън спора депутатите гласуват намаляване на ДДС на книги, бебешки стоки и заведения.

Водещи

Най-четени