Депутатите обсъждат поредното президентско вето 11.07 | 07:53

Държавният глава върна промените в Закона за защита на конкуренцията

От Теодора Кокаланова

Парламентът ще обсъди наложеното от президента вето върху промените в Закона за защита на конкуренцията. Законът беше приет от Народното събрание на 18 юни 2014 година и върнат за ново обсъждане с Указ на президента от 30 юни.

В мотивите към ветото на президента Росен Плевнелиев се посочва, че значителна част от измененията и допълненията на Закона не са надлежно мотивирани и няма оценка на въздействието им, методите за постигането им са несъразмерни и могат да причинят вреда вместо полза. "Няма яснота дали новите разпоредби ще предизвикат покачване на цените на хранителните стоки", е записано в мотивите на държавния глава.

В 11:00 часа ще започне парламентарен контрол, в който ще участват осем министри - вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на финансите Петър Чобанов и министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

Част от днешното парламентарно заседание ще бъдат и министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов, министърът на здравеопазването Таня Андреева, министърът на образованието и културата Анелия Клисарова и министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева, предаде агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени