Депутатите с призив правителството да ремонтира мостовете 31.05 | 11:55

Министерският съвет трябва да изготви програма за наблюдение на пътните съоръжения

От Деляна Петкова

В Народното събрание дискутираха състоянието на мостовете и пътните съоръжения. Точката беше внесена по искане на председателя Цецка Цачева.

След дебатите с пълен консенсус депутатите приеха декларация от името на парламентарните групи, с която призоваха правителството да предприеме незабавно ремонтни дейности на пътни съоръжения.

В подкрепа на идеята гласуваха всички 124 народни представители, допълва Агенция "Фокус".

Текста е записано: "41-ото Народно събрание, след като отчита необходимостта от неотложни действия, породени от последните извънредни събития – земетресение с висока степен на интензивност, поройни дъждове и наводнения, призовава Министерският съвет да предприеме незабавно ремонтно-възстановителни дейности, на база на констатации от технически експертизи на пътните съоръжения – мостове и виадукти, по републиканската пътна мрежа по ред и процедури, предвидени по закон"

Правителството трябва да изработи Многогодишна програма за мониторинг и рехабилитация на пътните съоръжения от републиканската пътна мрежа, искат още депутатите.

Финансирането на програмата трябва да дойде от държавния бюджет за 2013 г., както да бъде предвидено още и в тригодишната фискална рамка 2013 - 2015 г., с източници държавния бюджет, фондовете на ЕС и международните финансови институции.

Водещи

Най-четени