Депутатите се притичват на помощ на сирийските бежанци 09.09 | 17:01

Народен представител започва акция за събиране на дарения

От Христина Рафаилова

Докато страната ни очаква отговор за международна подкрепа за сирийските бежанци, родните депутати ще дадат своя дял в решението на проблема. 

Народният представител от БСП Смиляна Нитова стартира акция в парламента за събиране на дарения за търсещите убежище у нас. 

Депутатът се захваща с благородната кауза, трогната от съдбата на младата сирийка Хяла Мустафа. 23-годишната жена роди по спешност в хасковската болница.  

Сирийката е изписана в добро състояние, но бебето ѝ Андан остава микропедиатрията. Медиците все още не смеят да дадат оптимистични прогнози за състоянието на детето. Предстои да бъде направена поредна ехография на мозъка на бебето. Педиатрите ще уточняват и дали сърдечният шум на момченцето е заради факта, че е родено недоносено, или става въпрос за сърдечна недостатъчност. Андан беше роден преждевременно в 8-ия месец. 

Нитова възнамерява да апелира към колегите си в Народното събрание да дадат лични дарения за бежанците. Тя не е решила още дали ще призове депутатите от парламентарната трибуна, или ще опита да ги спечели за идеята в кулоарите. 

Водещи

Най-четени