Депутатите се скараха кой е шеф на НЕК 22.05 | 11:43

От БСП поискаха изслушване на ръководството в енергетиката

От Десислава Маданска

От БСП поискаха да бъдат изслушани в парламента шефовете на дружествата и органите, които управляват енергийния сектор. Това обаче създаде объркване в Народното събрание, тъй като депутатите не се разбраха кой е шеф на Националната електрическа компания (НЕК).

В предложението на левицата е вписано името на Крум Анастасов. По думите на бившия енергиен министър Делян Добрев обаче Анастасов е освободен и в момента на поста е Иво Лефтеров, съобщи в. "24 часа".

"Крум Анастасов от месец не е изпълнителен директор на НЕК. Не знам кой е писал предложението, но най-малкото трябва да се коригира името с това на Иво Лефтеров, който е настоящият изпълнителен директор", заяви от парламентарната трибуна Добрев.

Според зам.-председателя на парламента Мая Манолова нямало как да се следи динамиката на кадровите промени, извършвани от ГЕРБ и служебното правителство, където кадрите се сменяли "като носни кърпички".

"Нека бъде записано – изпълнителният директор на НЕК, който и да е той, да бъде поканен тук, за да разясни какво е състоянието в сектора", каза Манолова.

Депутатите приеха да бъдат изслушани за проблемите в енергетиката служебният премиер Марин Райков, енергийният министър Асен Василев и шефовете на ДКЕВР и НЕК.

Водещи

Най-четени