Депутатите хапвали развалени кюфтета? 19.05 | 11:51

Съмнителни продукти били доставяни в двете сгради на парламента и президентството

От iNews.bg

Депутатите били хапвали опасна храна. Двете сгради на парламента, както и президентството са били зареждани с "опасните продукти". По сигнал на човек от системата инспектори от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са проверили хранителния комплекс в сградата на "Дондуков" 2.

Новината обяви на нарочен брифинг шефът на агенцията проф. д-р Пламен Моллов, като подчерта, че случаят е прецедент и самият той е бил изненадан.

И парламентът, и президентството са снабдявани със запаси от една и съща фирма - най-вероятно частна, а проверката е показала сериозни нарушения по отношение на гаранциите за безопасност на предлаганата храната, а нарушение е имало и по отношение на оборудването за съхранение и приготвянето ѝ, което не изключва и лоша хигиена.

Това е довело и до временно спиране на работата в двете институции, докато приключи проверката, започнала от края на миналата седмица.

"Фирмата не може да гарантира сигурността и безопасността на тези, които се хранят", обяви Моллов. Той подчерта, че всяка една храна, за която няма гаранции за безопасност, е опасна.

Водещи

Най-четени