Депутатите ще изслушат шефа на „Информационно обслужване“ и председателя на ЦИК за изборите 27.04 | 09:00

Правят втори опит да завършат правилника на Народното събрание

От iNews.bg

Парламентът ще изслуша изпълнителния директор на "Информационно обслужване" АД Ивайло Филипов и председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова във връзка с проведените на 2 април т.г. парламентарни избори. Това предвижда приетата програма за днешното пленарно заседание. 

Първа точка в дневния ред е изслушване на служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов относно изпълнението на решението на Народното събрание, с което Министерският съвет беше задължен да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика.

Вицепремиерът Пеканов обаче заминава за Гърция за участие в Осмата годишна среща на Икономическия форум в Делфи, информираха вчера от пресслужбата на Министерския съвет.   

Искането за изслушване на вицепремиера по управление на европейските средства е внесено от ПГ на "БСП за България". Вчера заместник-председателят на групата Георги Свиленски помоли председателя на Народното събрание Росен Желязков да провери командировката на Атанас Пеканов и командировките на всички, които са отказали парламентарен контрол за петък, както и да включи към изслушването и министъра на енергетиката Росен Христов по същия въпрос.

Изслушването на изпълнителния директор на "Информационно обслужване" АД Ивайло Филипов е втора точка в програмата за деня. То е относно действията на представляваното от него дружество, свързани с техническата организация и провеждането на изборите за народни представители на 2 април т. г. и обработката на изборните резултати. След това депутатите ще изслушат и председателя на ЦИК Камелия Нейкова относно процедурите по откриване на изборни секции в чужбина на проведения през април парламентарен вот. Двете изслушвания са по искане на ПГ на "Възраждане". 

Очаква се днес народните представители да продължат и с обсъждането и гласуването на проекта на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

Водещи

Най-четени