Депутатки от "Атака" бранят Сидеров, гледали сеира на медиите 13.01 | 10:53

"Ще бъдете изненадани за имунитетите", заяви Деница Гаджева

От Ивелина Георгиева

Депутатите от "Атака" Деница Гаджева и Миглена Александрова се застъпиха за своя лидер и потвърдиха неговата версия за скандала на летището във Варна.

Момичетата на Волен затвърдиха исканията на атакиста, че френското посолство трябва да се извини за поругаването на българските символи и за това, че случаят във Варна е дирижиран от ГЕРБ.

В сутрешния блок на БНТ народните представители обявиха обвиненията срещу "Атака" за скалъпен сценарий, който цели да злепостави партията. Те обаче не обясниха защо скандалът провокира лидера им Волен Сидеров да използва обидни думи срещу журналисти.

Гаджева коментира, че искането за снемането на имунитета на Волен Сидеров се върти около ударения полицай, който си извади медицинско след скандала.

Депутатката размаха снимка на полицая, която според нея е направена 30 минути след инцидента и ясно се вижда, че по лицето на униформения няма следи от насилие.

Колегата ѝ Миглена Александрова допълни, че медицинското на служителя на МВР е извадено в болница, в която и.д. директор е Красимир Петров, бивш депутат от ГЕРБ.

На въпрос, защо толкова много време са изчакали да предоставят доказателствата и версията си, Деница Гаджева заяви: "Защото просто искахме да ви погледаме сеира."

"Никой никого не е бил", каза Миглена Александрова. Тя обърна внимание на факта, че са разпитани 22-ма свидетели, а в Народното събрание са внесени показания на 12 от тях, като само 3-ма поддържат версията, че е имало насилие.

"Когато някой обижда Сидеров, той пита кой си и защо ме обиждаш", обясни Александрова.

Деница Гаджева защити лидера на "Атака", като подчерта, че "Сидеров никога не тръгва с обидни думи към някого".

"Свидетел разказа, че Сидеров е говорил с френския дипломат на "вие", допълни още тя.

"Когато спрете да ни обиждате, тогава ще престанем да ви наричаме пеперуди. Ще бъдете изненадани за имунитетите", заяви още тя.

Водещи

Най-четени