Десетки населени места са без ток заради скъсани кабели 22.11 | 12:24

35 аварийни екипа работят за отстраняване на повредите

От iNews.bg

Десетки населени места в Западна България са останали без ток. Причината е в бурния вятър, който е повредил редица електропроводи. Това съобщава пред "Фокус” директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Виктор Станчев.

В района на София - град около 2 000 клиента са засегнати от бурята и са с нарушено електрозахранване. Основно са съсредоточени в с. Клисура, кв. "Курило” и с. Долни Богров. Още около 2500 абоната в София-област също са без ток. От тях 1500 са в Община Елин Пелин. В Своге с нарушено електрозахранване са около 1800 клиента.

Най-тежко е положението в и около Дупница. Там с нарушено захранване са Бистрица, Джерман, Самораново, Червен бряг, Овчарци, Паничище, Крайници, Ресилово, Яхиново и Сапарево. Засегнат от силния вятър е и "Рилският манастир”.

В област Враца без ток са около 6 000 клиента, намиращи се в селата Мало Пещене, Оходен и Чирен. В област Монтана, в Община Вършец без захранване са около 500 клиента.

В момента за отстраняване на повредите по мрежата работят 35 аварийни екипа, обясни Станчев. Той призова всички граждани, които са останали без електрозахранване, да подадат сигнал в информационния център на ЧЕЗ. 

Водещи

Най-четени