Десетки се натровиха с храна в Карловско 12.06 | 12:14

Инцидентът е причинен от неправилно съхранени месни продукти

От Георги Георгиев

Около 70 души са с хранително отравяне след рожден ден в карловското село Розино, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив, цитирани от агенция "Фокус”.

По първоначални данни инцидентът е причинен от неправилно съхранени месни продукти и до момента няма данни за летални последици от него.

В петък домакинята закупила от три магазина в селото общо 180 кюфтета, 72 кебапчета, торта и шоколадови бонбони и поканила около 100 гости да отпразнуват рождения ден на детето си. Понеже нямала хладилник, жената оставила всички храни на открито, а в деня на празника изпекла на скара кебапчетата и кюфтетата.

Почерпката започнала около 18.00 часа вчера и приключила към 21.00 часа, а към 22,30 часа се проявили първите симптоми на хранителното отравяне. В болницата в Карлово първоначално са постъпили деца, а после и възрастни, с оплаквания за гадене и повръщане.

Според лекарите около 70 пострадали са потърсили медицинска помощ, като някои от тях са били оставени за наблюдение в медицинския център, а други – освободени за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени