Десетки сигнали за подозрителното момче след убийството на Георги 13.06 | 16:55

Полицията моли гражданите да подават сигнали за тийнейджъра, който си спечели прозвището „самотния бегач”, на телефон 112

От iNews.bg

Все още няма задържан за убийството на 16-годишния ученик от софийската Национална търговско-банкова гимназия Георги Игнатов. Криминалистите не спират да работят, но все още няма задържан.

В четвъртък МВР разпространи видео на бягащо момче, за което се смята, че е евентуален свидетел на убийството на Георги. Подозрителен младеж е заснет да тича 23 минути по бул. "Драган Цанков” на 2 юни. Това става минути преди виенето на сирените за Деня на Христо Ботев.

Полицията моли гражданите да подават сигнали за тийнейджъра, който си спечели прозвището "самотния бегач”, на телефон 112 или в най-близкото районно управление при гарантирана анонимност.

На кадрите се вижда, че непознатият идва откъм парка на бул. "Драган Цанков” и бяга към старата телевизионна кула, където записът приключва. Впечатление прави, че не спира нито за миг, въпреки че не е в спортни дрехи. Полицейските профайлъри са на мнение, че момчето не е спортен тип и бягането му по наклона нагоре на 2 юни е необичайно, пише "Стандарт”.

Подозренията на полицията са, че въпросният бегач е или свидетел, или по определен начин е съпричастен към убийството. На различни снимки се вижда, че той е обут в сини маратонки, светлосини джинси и закопчана догоре кафява блуза, също така носи и раница.

Около 70 души са се обадили, за да съобщят, че имат информация за младежа, който е бил заснет да тича в Борисовата градина малко след убийството на 16-годишния ученик Георги. Това са сигналите само до късния следобед вчера.

Някои от тях са отпаднали веднага, тъй като са звучали абсурдно. Имало обаче и сериозни данни, които се очаква да помогнат за разплитането на престъплението, съобщава "Телеграф”, позовавайки се на близки до разследването. Част от гражданите вече са били викани за разпит в полицията.

До момента хипотезата е, че издирваният не е бил познат на убития Георги, защото снимката е била показана на ученика, но никой не е разпознал момчето и не е потвърдил, че се е движил в компанията или приятелския кръг на жертвата, допълва изданието. Снимката е изпратена и в Гранична полиция с цел да се следи за подобно лице на границите.

Криминалисти вече обикалят в гимназии и техникуми в столицата и показват записите на учители с цел разпознаване на момчето. Всеки преподавател се подписва, ако не е разпознал свой ученик.

Полицаи продължават да гледат и записи от камери извън Борисовата градина, за да се стесни кръгът от заподозрени за жестокото убийство.

Водещи

Най-четени