Детето, паднало от ескалатора, е в кома 21.08 | 13:18

Опериран е далакът му, има счупени ляв крак, ръка, ребра и таз

От Христина Рафаилова

Детето, което падна от 10 метра в мол във Варна, е в медикаментозна кома и с опериран далак. Малкият пациент е със счупени ляв крак, ръка, ребра и таз, съобщава в. "Труд". 

То е на три години и половина. Родителите на пострадалото дете твърдят, че в момента то е в стабилно състояние.  

Всички здравни заведения в морската столица са вдигнати по тревога. Техни представители са се събрали на спешен консултативен съвет, за да решат как да лекуват пациента. 

След трагичния инцидент лекар е оказал първа помощ на детето. Той се е намирал в търговския център. 

Очевидци на трагедията твърдят, че пострадалият е паднал от 3-тия на 1-вия етаж в близост до ескалатора, водещ към подземното ниво на мола. 

Те разказват, че звукът от удара с пода е бил ужасяващ. Първоначално хората са замръзнали, стреснати от случилото се. След това част от тях започнали да звънят на Спешна помощ. После се появил човек, който заявил, че е медик. 

Първоначално хората си помислили, че детенцето е мъртво. Малко след това то изхлипало. 

Свидетелите казват, че лекарите пристигнали много бързо. През това време охраната на търговския център се опитвала да намери родителите на пострадалото дете. Те обаче претърпели неуспех и линейката с детето заминала, преди родителите да бъдат уведомени за инцидента. 

Малкото беше транспортирано в болница "Света Анна". 

Трагедията се е случила, след като то избягало от детския развлекателен център "Kids Planet", собственост на фирма "Глобал Геймс 2010" ЕООД, наемател в Grand Mall.

Водещи

Най-четени