Децата ни ще учат повече по военно дело 14.05 | 17:58

Въвеждането на обучението в 9 клас и в 10 клас не е достатъчно, смята министър Найденов

От iNews.bg

След въвеждането на обучението по военно дело в 9 клас и в 10 клас трябва да бъде направена и следваща стъпка, като заедно с Министерството на образованието да бъдат потърсени начини за увеличаване на броя на тези часове. Това каза пред журналисти в Кърджали министърът на отбраната Ангел Найденов, предаде БТА.

Той обясни, че към момента тези обучения се провеждат в часа на класа, а темите се преподават в повече от 4 500 паралелки. В преподаването на материята са включени 651 военнослужещи и цивилни служители. Интерес към програмите за начална военна подготовка и за специална такава са заявили 796 студенти от 11 Висши учебни заведения.

Министър Найденов каза още, че МО няма намерение да се откаже от Военните клубове и, че те не са с отпаднала необходимост за ведомството. Министерството е предоставило 36 свои имота със съответните сгради на Агенцията за бежанците, която ще решава дали да бъдат ползвани за настаняване.

Министър Найденов бе в Кърджали по покана на народния представител от БСП Милко Багдасаров и областния управител Бисер Николов. Визитата му включва посещение на единствения в страната Национален ученически център по военно обучение и спасителни дейности край с. Широко поле и среща с офицери и сержанти от запаса и резерва и други военно-патриотични във Военния клуб в Кърджали.

Водещи

Най-четени