Джеймс Уорлик се включва в „София прайд“ 30.06 | 14:11

Очаква подкрепа и от посланици на други страни

От Филипа Тодева

"Много съм благодарен, че ще имам възможността да се включа в "София прайд", заяви преди да си тръгне от България посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, цитиран от bTV. "Трябва да изпратим послание, че всички сме еднакви пред Бог, трябва да се отнасяме с уважение и достойнство към всеки. Как да изживееш живота си е твое решение".

Уорлик призова хората да отпразнуват възможността всички хора да живеят заедно и да бъдат свободни да избират кого да обичат.

"Надявам се да има и други хора, които да излязат, а не да марширувам сам. Надявам се, че всичко ще премине мирно и щастливо. Трябва да е радостен ден и да отпразнуваме това, че на този свят живеят толкова различни хора", коментира посланик Уорлик.

Той специално е съгласувал програмата си гей парада. Нещо повече – надява се на прайда да отидат и посланици на други страни. Посланикът не вижда нищо лошо в това гейовете да има и в политиката - "Защо да не работиш в правителството, да не си военен. Аз виждам България като много толерантна държава", заяви Уорлик.

Водещи

Най-четени