Джок Полфрийман с потресаващ разказ за убийството и лъжите, че не плаща кръвнина на сем. Монови СНИМКА 18.06 | 14:00

По време на 12-годишния ми престой в затвора, аз изплатих около 5 години заплата на семейство Монови, което беше и е буквално всичко, което имах/имам. Не само това, но хората, свързани със семействата на хулиганите, използваха връзките си, за да ми попречат да работя в затвора, пише австралиецът

От iNews.bg

Австралиецът Джок Полфрийман пусна интересно видео от нощта, след която животът му се промени. Той бе осъден за убийство на Андрей Монов, излежа присъдата и вече е на свобода. Макар вече да е извън границите на България, Полфрийман не спира да търси справедливост и твърди, че е невинен, защото е бил нападнат и просто се е защитавал. Доказателствата за това нещо са много. Едно от тях е въпросния клип от камера, заснела моменти преди фаталния инцидент. Освен това Джок изнесе скандални данни, че не са му позволявали да работи в затвора, за да намали присъдата си, а причините са били "връзки". През годините той е бил подлаган на нечовешки изтезания и гаври.

Вижте целия му разказ:

Мит: #Джок #Полфрийман не е платил обезщетението на семейство Монови.

Нападнаха ме #Андрей Монов и бандата неонацистки футболни хулигани 1 месец след 21-ия ми рожден ден през декември 2007 г. Българският съд постанови, че трябва да платя на семейство Монови 400 000 лева обезщетение. Не познавам нито един 20-годишен, който да има 400 000 лева.

Това е проблем не само за моя случай, но и за повечето случаи, когато съдиите присъждат с лека ръка високи суми на обезщетение, въпреки че знаят, че те никога не могат да бъдат изплатени, дори ако лицето е живяло няколко живота.

По време на 12-годишния ми престой в затвора, аз изплатих около 5 години заплата на семейство Монови, което беше и е буквално всичко, което имах/имам. Не само това, но хората, свързани със семействата на хулиганите, използваха връзките си, за да ми попречат да работя в затвора от 2008 до 2015 г. В продължение на 8 години не ми беше позволено да работя в затвора, целта беше да не ми позволят да намаля присъдата си с работа, да не мога да получавам заплата и да нямам достъп до дейности, които да ми запълват времето.

Освен първоначалните 400 000 лева, има и лихва от около 40 000 лева годишно, което означава, че сега дългът е много над 1 милион лева.

След затвора бях задържан незаконно в България от #МВР по нелегалната устна "заповед” на тогавашния главен прокурор #Сотир #Цацаров, чиято практика беше продължена от #Иван #Гешев. През това време бях незаконно задържан в #България, не ми беше даден имиграционен статус и поради това не можех да бъда нает на работа.

От поведението на съдилищата, семействата на хулиганите, главния прокурор, МВР и ръководството на затвора става ясно, че те НЕ искат да плащам обезщетението, а биха предпочели дългът ми да остане завинаги, за да го използват като оправдание за оплакването им, че аз съм "лош човек" и като оправдание непрекъснато да включват #Христо #Монов по случая ми (#Агент #Гогов https://agentibg.com/…/2014-02-18…/181-2014-12-26-18-07-17), дори когато по закон той няма право да се намесва в изпълнението на присъда в затвора.

Фактът, че семейство Монови получи от мен еквивалента на 5-годишна заплата, беше една от причините, цитирани за предсрочното ми освобождаване. Ако семейство Монови наистина се противопоставя на освобождаването ми от затвора, те трябва да върнат парите, които са получили.

Водещи

Най-четени