Дивизиева за обвинението: Става дума за сериозно недоразумение 08.05 | 13:13

"Надявам се прокуратурата бързо да си свърши работата", коментира тя

От Филипа Тодева

Началникът на кабинета на Пламен Орешарски Мария Дивизиева заяви, че повдигнатото обвинение срещу нея е сериозно недоразумение. Дивизиева е обвинена в злоупотреби с европейски проекти.

Пред БНР тя заяви, че я обвиняват за период от време, в който, в по-голямата част, тя не е била на позиция зам.-министър и ръководител на управляващия орган на оперативната програма.

"Надявам се това недоразумение бързо да бъде изчистено и прокуратурата много бързо да си свърши работата, обективно и безпристрастно", каза Дивизиева. Тя увери, че не се познава с друг от обвиняемите, съдия Веселин Пенгезов: "Г-н Пенгезов не познавам. По този проект съм била информирана и съм държана в течение от колегите си, както всички други 400 проекта."

Дивизиева каза още, че е разговаряла с премиера Орешарски заради повдигнатите ѝ обвинения. "Коментирах, разбира се, с премиера, на този етап решихме, че продължавам и нямам основания за нещо друго. Исках да се запозная с обвинението, за да съм абсолютно категорична, че по никакъв начин няма това да предизвика някакво съмнение. Затова излязох в отпуск", каза още тя.

Най-четени