Димитър Узунов сам ще си тръгне, ако не реши проблемите във ВСС 21.01 | 09:36

Нямам номера на Борисов, Яне Янев да каже кой му е изпратил SMS-a, казва наследникът на Соня Найденова

От iNews.bg

Официалните мотиви за смяната на Соня Найденова са ясни. Правилникът за дейността на Висшия съдебен съвет (ВСС) позволява всеки от членовете на съвета да предложи за обсъждане подобна смяна. Решението за смяната й е било взето вчера сутринта. Това заяви в пред БНТ Димитър Узунов, който вчера зае поста на освободената Найденова. Той допълни и че представляващият ВСС е пръв измежду равни, като такъв нямам никакви административни правомощия над останалите членове. Мнозинството във ВСС предпочете да има такава смяна, с оглед конституционните промени, които се приеха, каза още Узунов.

Новият представляващ ВСС каза, че ако в следващите седмици не успее да подобри вътрешните проблеми в Съвета, след месец ще преоцени позицията си и по всяка вероятност ще се оттегли, за да може друг да поеме на плещите си "този товар".

"Като член на съвета работя в сферата на съдебната администрация и борба с корупцията, както и финансиране на съдебната система. Не бих се посвенил да се моля пред премиера Борисов за финансови средства за съдебната система”, каза Узунов.

"Нямам телефонния номер на Бойко Борисов. Не ме притеснява да покажа разпечатка от телефона си и да отхвърля твърденията на бившия правосъден министър Христо Иванов, че именно аз съм изпратил смс-а до премиера”, каза Узунов по повод скандалния SMS. И призова съветника на Борисов Яне Янев каже кой е изпратил съобщението.

Водещи