Динамично и променливо време ще очертае почивните дни 26.11 | 14:02

С изключение на отделни райони в Западна България дневните температури остават по-високи от нормалните за сезона

От iNews.bg

Динамично и променливо време ще очертае почивните дни на последната пълна ноемврийска седмица. С изключение на отделни райони в Западна България дневните температури остават по-високи от нормалните за сезона.

В събота ще е облачно над по-голямата част от страната. Ветровито с по-силни пориви в планините, Южна България, Предбалкана и около крайбрежието. Валежи следобед се очакват само в областите на югозапад. Температурите през деня ще са в широки граници в интервала 9-14 градуса. Сравнително по-топло ще е в Източна България, Предбалкана, както и в централната и източната част на Дунавската равнина.

През нощта и в ранните часове в неделя от югозапад на североизток ще превали в много райони на страната, но най-вече в областите на юг и на изток.

До обяд в последния ден на седмицата ще се покаже слънцето, но бързо след това облачността отново ще се увеличи покрай развиващ се в Средиземноморието циклон. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се движат между 10 и 15 градуса.

В по-късните часове в неделя, през нощта и през деня в понеделник ще е облачно и дъждовно. Все още в равнините ще вали дъжд, а снеговалежи се очакват по-високо в планината.

В понеделник вятърът постепенно ще се обърне от северозапад с по-силни пориви в Дунавската равнина, с което ще започне захлаждане. Дневните температури във вторник ще са осезаемо по-ниски - между 5 и 10 градуса.

През нощта и във вторник до обяд валежите в Северна България ще спират. Южно от Стара планина ще остане облачно с превалявания. Вторник следобед облачността ще се разкъса на места до слънчево време, но ще остане ветровито и студено.

С понижаването на температурите вечерта в понеделник до вторник около обяд условия за снеговалежи, освен в планинските райони (Западна и Централна Стара планина, както и масивите на югозапад), ще има по някои високи места в югозападната половина на страната.

Около средата на седмицата, в първите дни на декември, валежи не се очакват. Слънцето ще се показва, но ще е ветровито. Дневните температури ще се повишат до към 15-16 градуса в някои райони на Дунавската равнина. Към края на следващата седмица - ново захлаждане с валежи от дъжд и сняг.

 

 
 

Водещи

Най-четени