Директорът на БАБХ: Президентът се храни с незаконни кюфтета 20.05 | 09:17

Извършва се едновременно дейност по кетъринг, има смесване на технологични потоци

От Теодора Кокаланова

"В ресторанта се хранят не само депутатите, президентът, но и външни лица. В помещението се извършва едновременно дейност по кетъринг и има смесване на технологични потоци". Това заяви проф. д-р Пламен Моллов, изпълнителен директор на БАБХ в студито на bTV повод запечатването на ресторанта, в който се хранят депутатите и президента. 

По думите му има отсъствие на системата за контрол. "Няма въведени технологични инструкции, не е обяснено на персонала какво трябва да прави. Правилата са такива, че когато някой продава храна на трето лице трябва да поеме отговорност за това", категоричен бе Моллов. 

След започналата проверка миналата седмица, която приключи, са установени нарушения, свързани със състоянието на материалната база на Хранителния комплекс – корозия в основата на метални плотове, напукани стени и тавани, незапълнени фуги и др. 

Според него регистрацията на фирмата, която доставя храната на депутатите, е още от времето преди да съществува БАБХ. "Миналия месец проверките бяха насочени към складовете. Сега сме насочени към по-малките помещения", каза още директорът. Сигналът за установени нередности в депутатския стол е подаден от вътрешен човек. 

Директорът на БАБХ коментира и темата за наличието на наркотични вещества в новия хит сред учениците - "течните бонбони". "Очакваме това да бъде фалшива информация. Извършихме проверки и на фирмата, и на други училища, но няма установени нарушения", каза Моллов. 

Той защити казуса за връщане на "златния гьол" на българо-турската граница. "2/3 от държавните такси, които се събират на границата, се връщат в държавния бюджет", отбеляза той. По думите му този договор защитава интересите на държавата, тъй като няма човешка намеса, работна ръка и държавата не губи финансови средства. "Основен мотив е здравето на животните и хората. В Северна българия са установени огнища на туберколоза", завърши Моллов. 

Водещи

Най-четени