Директорът на ДКК: Министър Стоянов оказва политически натиск 10.08 | 16:29

Това заяви на брифинг Смиляна Нитова-Кръстева

От iNews

С поведението си министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов спира процесите, оказва политически натиск, дестабилизира дружествата и компанията. Това не е в интерес нито на ДКК, нито на държавата, заяви на брифинг директорът на "Държавната консолидационна компания” Смиляна Нитова-Кръстева, предаде НОВА.

"При встъпването си като служебен министър той декларира, че в своята работа ще подпомага бизнеса, ще изгражда мостове и ще надгражда. Но действията му са в друга посока”, добави тя.

Кръстева даде конкретен пример от 8 август от "Кинтекс”. "В 17:30 ч. пристигат двама служители на Министерството на икономиката с писмо от министъра, за да се снабдят с документи, фактури, договори и други документи за периода от 01.08 до момента на посещението им. Това става в края на работния ден, без да е уведомено ръководството на "Кинтекс” и аз като принципал, каза тя.

Поисканите документи били представени. Действията обаче пораждали въпроса защо се е случило така спешно, бързо и по този начин. "Това на какво ви прилича? На снабдяване с документи от дъщерно дружество или на действия по НПК за изземване на определени материали”, зададе въпроси директорът на ДКК.

С тези действия Нитова-Кръстева смята, че министър Стоянов дестабилизира дружеството, създава неверни представи у неговите международни контрагенти и впечатление в обществото, че става нещо нередно.

Водещи

Най-четени