Директорът на полицията в Пловдив е с дисциплинарно производство, вече не е на поста си 23.06 | 16:01

Първоначално е имало идея Jordan Rogaèw да бъде арестуван. От София дори са били пратени ченгета, които да влетят в дома му в кв. "Прослав", но в последния момент планът е претърпял промени

От iNews.bg

Скандалният директор на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев е временно отстранен от длъжност заради образувано дисциплинарно производство срещу него. Това информират от пресцентъра на МВР под тепетата. Заповедта за отстраняването идва от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Рогачев натрупа куп необясними действия или бездействия като шеф на полицията във втория по големина град у нас. Защитаваше полицаите-мутри от Трето РПУ, а органите на реда в Пловдив рядко разкриваха тежки престъпления. Има и подозрения за спунати чадъри над лица от ъндърграунда.

Рогачев, който е в болнични след операция, ще е отстранен докато не приключи производството, а резултатите от него ще решат и бъдещето му в системата. Шефът на полицията все още е в болнични. Изпълняващ длъжността на неговото място е комисар Петър Тодоров. 

Първоначално е имало идея той да бъде арестуван. От София дори са били пратени ченгета, които да влетят в дома му в кв. "Прослав", но в последния момент планът е претърпял промени, научи от свои източници в МВР iNews.bg

Водещи

Най-четени