Днес валежите временно ще спрат, а следoбед и облачността ще се разкъса 23.03 | 07:00

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°. През нощта срещу сряда отново облачността ще се увеличи и на много места ще започнат валежи от сняг

От iNews.bg

Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

Днес валежите временно ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъса. Вятърът в източната половина от страната ще остане от север-североизток, умерен до силен. В западната част от Дунавската равнина вятърът ще бъде слаб от северозапад. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°. През нощта срещу сряда отново облачността ще се увеличи и на много места ще започнат валежи от сняг. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и временно ще отслабне, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще бъде значителна, на много места с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен, вечерта - северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

По Черноморието ще бъде без валеж, облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 25 мин. и залязва в 18 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 17 мин. Луната залязва в 3 ч. и 29 мин. и изгрява в 12 ч. и 29 мин. Фаза: два дни след първа четвърт.

Водещи

Най-четени