Днес пускат лявото платно на „Тракия” при Ямбол 26.08 | 11:24

От петък е пуснато движението в посоката София – Бургас

От Олга Андреева

Днес, 26 август, ще бъде пуснато в движение лявото платно на автомагистрала "Тракия” в посока Бургас – София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура”. След 12.00 часа на пътния възел при с. Зимница инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура”, ще пусне движението на моторни превозни средства по лявото платно на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас – София.

Движението в дясното платно във въпросния участък беше пуснато в петък.

Лот 4.1 на АМ "Тракия” включва отсечката от пътен възел Ямбол до п.в. Зимница и е с дължина 14,8 км. Изграждането му е финансирано с 85 млн. лв. по Оперативна програма "Транспорт” и със средства от държавния бюджет.

Асфалтът на две общо 20-километрови отсечки беше положен отново, за да е в пълно съответствие със стандартите, припомни министър-председателят при инспекцията на участъка в петък и посочи, че и в момента мобилните лаборатории за контрол на строителството са на участъка и вземат непрекъснато проби.

Над 30 "подлеза за животни” са изградени в новооткрития участък на автомагистрала "Тракия” Лот 4.1 Ямбол – пътен възел "Зимница”, каза пред  Агенция "Фокус” Иван Иванов, изпълнителен директор на ПСТ Холдинг.

Това се налага, за да имат животните място за преминаване и да не пресичат върху платното, създавайки предпоставки за пътни произшествия. Направени са и много преминавания за костенурки със съответното направление и насочване на тези животинки към местата, поставени са и огради за птици, за да не прелитат над трасето на магистралата.

С пуснатите в експлоатация през тази година 82,3 км от автомагистрала "Тракия” времето за пътуване от София до Бургас се намалява с около час и половина, пресметнаха управляващите.

 

Водещи

Най-четени