Днес - слънце, облаци и краткотрайни валежи на места 22.06 | 08:13

Температурите ще са между 19° и 24°

От iNews.bg

В първия ден от новата седмица повече слънчеви часове ще има над западните райони от страната, докато над Централна и Източна България облачността ще е по-често значителна и на отделни места краткотрайно ще превали. Това показва прогнозата за днес (22 юни) на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

 

Максималните температури из страната ще са между 19° и 24°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Максималните температури ще са 20° - 22°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър, от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 8°.

Междувременно вчера първият ден на астрономическото лято настъпи със силен сняг на хижа Ястребец в Рила, съобщи Нова телевизия. Бяла пелена покри местността в обедните часове след обилния снеговалеж в продължение на час.

Водещи

Най-четени