Дни преди 15-ти: Училищните ремонти продължават, няма и учители 11.09 | 15:32

30 школски сгради ще посрещнат учениците си с работници и скелета

От iNews.bg

четири дни преди първия началото на новата учебна година на 15 септември много училища в страната са изправени пред сериозни проблеми като продължаващи ремонти на сградите и липса на учители по различни предмети. Само за област Монтана незаетите учителски позиции са над 50, алармира Нова телевизия.

Ломската гимназия е едно от 338-те училища, ремонтите в които продължават цяло лято, включително и в момента. Предстои фасадата да бъде и боядисана, което означава, че до 15 септември ремонтите няма да приключат.

В същото неприятно положение са още 30 училища в цялата страна. От Министерството на образованието обаче уверяват, че работата в тях ще приключи до края на месеца.

Покривът в ломската гимназия бил пред разпадане и затова се наложило спешен ремонт. Когато валяло навън, валяло и вътре, разказват ученици и учители. Ремонтът е започнал обаче чак в края на юли с подмяна на целия покрив и дограмата, а сега и на останала фасада на училището.

Гимназията в Лом е архитектурен паметник на културата и задължително трябва да се възстанови в автентичния й вид, което допълнително забавя завършването на ремонта. Затова на 15 септември освен ученици, в училището ще има и строители. Предвидено е ремонтните дейности да приключат до 25 септември.

Водещи

Най-четени