До 20 градуса днес 18.02 | 08:58

Пролетните температури обаче ще са придружени със силен вятър, вижте къде

От iNews

През съботния ден ще преобладава променлива облачност, която над западните райони ще се разкъса и ще има повече слънчеви часове. По-облачно ще е над източната половина от страната, но валежи там не се очакват.

Дневните температури в страната ще се повишат и ще са между 15 и 18°С. Малко по-високи ще са температурите над Северозападна България и района на Пловдив – до 20°С, сочат данните на Meteo Balkans.

Предупреждение за силен вятър

Картата, която виждате, е базирана на регионалния числен модел SPM и показва районите, където ветровете ще са най-силни.

Жълт код – ще духа умерен и силен вятър. Поривите му ще достигат 55-75 км/ч.

Съвети при жълт код: бъдете внимателни за възможни летящи във въздуха предмети, отломки и счупвания на клони.

Времето в София

През деня над столицата ще има променлива облачност, но с повече слънчеви часове в следобедните часове. Очакваните максимални температури ще достигнат стойности до 14-16°С.

Времето в планините

Ще преобладава значителна облачност и на места в Централна Стара планина и Странджа ще превали слаб дъжд. Ще духа силен северозападен вятър. Максималните температури ще се повишат и на 1200 метра ще са около 12°, на 2000 метра - около 4°. Остава висок рискът от лавини.

Прогноза за фини прахови частици

Очакваме повишение на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са между 60-80/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Времето на Балканите

Сутринта в котловините ще има условия за мъгли. Около обед над централните райони от полуострова облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд, а в Карпатите - и сняг. Над останалата част от Балканите времето ще се задържи с разкъсана средна и висока облачност.

Остава необичайно топло.

Водещи

Най-четени