До 8 г. затвор за убиеца на Мишел 02.04 | 12:22

Похитителят бил с 1,2 промила алкохол в кръвта

От iNews.bg

До 8 години затвор може да получи Мирослав Димитров от Плевен, който прояви невиждана жестокост и заби нож в сърцето на 19-годишния си съкварталец Мишел Коцев. Раненият младеж издъхна на място в тревата между жилищните блокове, съобщава в. "Стандарт".

Приятелите и близките на Мишел обаче изказаха възмущение от факта, че извършителят е на деянието е непълнолетен и като такъв ще бъде привлечен за обвиняем. Според хората от кв. "Дружба", където се е разиграла трагедията, нападателят е роден престъпник и заслужава сурова присъда. Наблюдаващият прокурор внесе в Окръжния съд искане за постоянна мярка за неотклонение на Мирослав.

В разрез с нападателя, жертвата е описван като приветлив и разбран младеж. Той бе изпратен в последния си път от близки и приятели. Те също запалиха свещи и оставиха цветя на мястото на трагедията.

До нелепия инцидент се е достигнало, след спор кой да мине пръв по тясна тревясала пътечка. Мишел и приятелката му Цвети отивали до квартален павилион, за да си купят цигари. Насреща се появила компания от трима тийнейджъри. Никой не пожелал да направи път и си разменили обиди. Едно от момчетата извадило нож. Последвало жестокото убийство. След като Мишел рухнал на земята, другите продължили да го ритат. После избягали.

Според, очевидци смъртта на Мишел настъпила за 5-6 минути. Ужасената Цвети останала да моли за помощ. Наскачали приятели на Мишел от околните блокове и други съседи, но било късно.

Мирослав намушкал Мишел общо 4 пъти с джобно ножче, разкриха от следствието. Един от ударите се оказал фатален. По време на ареста непълнолетният убиец предал ножа. Той бил измит и сгънат в джоба на дънките му. Двамата не се познавали, твърдят приятели на жертвата. Според други пък един от компанията обидил момичето и Мишел я защитил.

Мирослав имал 1,2 промила алкохол в кръвта. Според разследващите той признал, че е наръгал младежа в раздразнението си. Но по време на разпита настоявал, че не искал да го убива.

"Това се случи под терасата ми. Беше отнет човешки живот за 5 минути, абсолютно безсмислено. Случи се нещо нереално, нечовешко, брутално", разказва Ивелин Тодоров, който познава от дете наръгания младеж.

От балкона си той видял потресената Цвети до тялото на окървавения Мишел. Мъжът повикал линейка. Насъбрали се съседи, но били безсилни в опитите си да помогнат на поваления млад мъж.

Обитателите на блока на Мирослав, който е на 200 м от местопроизшествието, са несловоохотливи. Някои от тях се страхуват от саморазправа. Домоуправителят във входа, в който живее тийнейджъра, твърди, че той не е бил агресивен.

Изумена от случая се оказа и класната на похитителя - Боряна Иванова от Професионалната гимназия по електротехника.

"Това не може да бъде моят Мирослав", отсече преподавателката, когато научи за стореното от него. По думите ѝ единадесетокласникът бил тих, старателен в клас и амбициозен.

Мирослав Димитров загубил баща си преди десетина години, живее с майка си. Сирак е и получава стипендия. Той обаче е регистриран в полицията за участие и в предишен побой, нанесъл средна телесна повреда.

Убитият Мишел предишната година бил абитуриент. Кроял планове да започне собствен бизнес. Възнамерявал да отглежда пчели.

Водещи

Най-четени