До края на годината може да има нови полицейски протести 08.11 | 13:15

Причината е, че служителите в МВР не са доволни от заплатите, които получават

От iNews.bg

Председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов допусна, че до края на годината може да има нови полицейски протести.

Причината е, че служителите в МВР не са доволни от заплатите, които получават. При поскъпването на стоки и услуги, на което сме свидетели, без актуализация на заплатите, съвсем скоро ще се върнем в положението, в което бяхме преди 3-4 години, коментира Попов пред БТА. По думите му все още съществува и задълбочената през миналата година диспропорция в заплащането в различни ведомства от сектора Сигурност.

От думите на Попов стана ясно, че проблемът с униформите също не е решен.

В рамките на годишния лимит служителите, изпълняващи задълженията си в униформа, не могат да получат в пълен обем необходимото им униформено облекло.

"По отношение на качеството на униформите за полицаи и пожарникари определено може много да се желае. Да не говорим за защитното облекло за колегите от Пожарна безопасност и защита на населението. Все още много пожарникари използват защитни средства втора употреба, получени като дарение от западно европейски страни. А някои от тези средства са с изтекъл срок на годност. Решението може да бъде само едно - разработване и въвеждане на нови униформи. С нов дизайн, с нови спецификации", каза Попов.

Водещи

Най-четени