До края на месеца мостът на 4-ти километър с нов асфалт 11.06 | 07:23

От следващия месец ще започне и ремонтът на бул. „Овча купел”

От Цанка Донкова

Довършителните работи от ремонта на моста на 4-ти километър на няколко пъти бяха отменяни заради обилните валежи. След 3-седмично отлагане обаче асфалтът най-сетне ще бъде положен до края на месеца. Това обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, съобщава в. "Монитор".

Бетоновите настилки са положени, но всеки ден се проверява необходимата влажност, за да може да няма компромиси с качеството. От утре (12 юни) майстори ще полагат хидроизолацията със специална машина, а леенето на асфалт на надлеза ще трае 10 дни. След това движението в участъка ще се обърне по ремонтираната част на надлеза.

В момента тапа има и на надлеза за летището. Там се вият километричните опашки в час пик заради ремонта на ключовото трасе. Лентите са стеснени от северната част на моста от страната на жк "Дружба”, а за движение ще бъдат оставени платната от страната на жк "Младост”. По план ремонтът на надлеза трябва да приключи до края на юни.

Преасфалтирането на бул. "Цариградско шосе” в участъка от Окръжна болница до моста на 4-ти километър ще бъде през лятото, когато се очаква трафикът в столицата да е по-малък.

От следващия месец ще започне и ремонтът на бул. "Овча купел”. Ще бъдат ремонтирани пътните платна, ще се постави ново осветление и тротоарите ще бъдат обновени.

Водещи

Най-четени