До месец движението в Прохода на републиката ще бъде възстановено? 21.06 | 15:25

Средствата, които ще бъдат отпуснати за ремонт на пътища в Североизточна България са между 10 и 15 млн. лв.

От Цанка Донкова

До месец движението в Прохода на републиката ще бъде възстановено. Такива са очакванията, съобщи директорът на агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Стефан Чайков.

По думите му предстоят разговори с изпълнителите за строителните дейности, които трябва да бъдат извършени на близо километровия участък, който беше разрушен от наводнението във Великотърновска област.

"По предварителни разчети средствата, които АПИ ще отпусне за ремонт на пътища от националната инфраструктура за Североизточна България, ще бъдат между 10 и 15 млн. лв., а конкретно за Великотърновска област сумата ще надхвърли пет милиона лева, уточни Чайков.

Според него ремонтът на прохода ще струва около 1 млн. лв., като предстои оглед на цялото трасе за възникнали свлачища и срутища.

Чайков съобщи, че в понеделник екип от специалисти ще направи оглед на моста преди Южния пътен възел във Велико Търново, който също е амортизиран.

В момента движението през Прохода на републиката е преустановено, трафикът се пренасочва към прохода "Шипка", към Ришкия и към Котленския проход.

Водещи

Най-четени