До сега 123 деца са обявени за изчезнали от началото на 2014г. 09.03 | 17:55

Анджела, която търси дъщеря си от 9 години, не се отказва

От Цанка Донкова

Продължават усилията на Анджела Маринова, която търси дъщеря си от близо 12 години. След като тя отправи публична молба за среща с главния прокурор Сотир Цацаров, той е приел това да се случи и е завил, че ще се запознае с всички детайли по делото.

От своя страна адвокатът Михаил Екимджиев посочи най-честите грешки, които се допускат в подобни случаи. По думите му когато изчезне дете на такава възраст се създава една лоша рутина и има период на заспиване.

"Омаловажават се, вместо тогава да се извършат най-важните действия, т.нар. горещи следи", посочи Екимджиев в ефира на bTV. Той уточни, че в повечето случаи се смята, че детето е на купон или има ново гадже.

"Основните пропуски са направени в първите часове, в първите дни в посока не толкова в наказване на извършителя, а в посока издирване на детето", посочи юристът.

Според него, след като България е част от Европейския съюз, трябва да се активизира издирването, поне в държавите членки.

Майката на изгубеното момиче е убедена, че дъщеря ѝ е жива. Тя посочи, че много често сънува детето си и то винаги как се прибира.

Анджела посочи, че би могла да съди държавата за забавянето, но това няма да ѝ върне изгубените години с дъщеря ѝ.

Майката и юристът се обединиха около тезата, че всички родители, чиито деца са изчезнали трябва да не губят кураж и да вярват, че децата им ще се върнат, защото стават и чудеса.

Водещи

Най-четени