До часове става ясно дали въобще ще има министър, отговарящ за изборите 10.08 | 16:37

Близнашки се оплака, че се реагира остро на всяка кандидатура

От iNews.bg

До края на деня ще стане ясно дали въобще ще има министър, който да отговаря за организирането на изборите. Това стана ясно от думите на служебния премиер Георги Близнашки. Той " заплаши", че ако така остро се реагира на всяка кандидатура за поста, визирайки недоволството срещу номинацията на Красимира Медарова, няма да има въобще  член на МС, който да отговаря за вота.  

 Министър – председателят обвини задкулисието за отказа на бившата шефка на ЦИК да заеме поста. " Сама по себе си кандидатурата на Красимира Медарова не е лоша, тя е утвърден специалист и не се справи зле с изборите, но когато задкулисието реши да ти скрои номер, трудно се овладява положението", заяви той. 

Срещу Медарова скочиха партии и неправителствени организации. Тя заемаше шефското място в  ЦИК по време на президентските избори, когато депутати от ГЕРБ разнасяха чували с бюлетини. 

Друмева явно ще има участие и в амбициите на Близнашки за промяна в Конституцията. 

 "Самият аз съм узрял за една голяма конституционна реформа, така ще се започне да се мисли по-отдалече за тези въпроси. Емилия Друмева е голям професионалист и има с какво да допринесе”, посочи  той.

Най-четени