Доган и Борисов дори не се били чували по телефона 25.01 | 16:09

Цветанов обаче отишъл при лидера на ДПС в болницата

От Ралица Стоянова

Ахмед Доган не е имал дори телефонна комуникация с премиера Бойко Борисов от началото на мандата. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан на въпрос дали е имало среща между Борисов, Коджейков и Доган, на която лидерът на движението е заявил, че няма да предявява претенции към Националната служба за охрана (НСО).

В деня на атентата вицепремиерът Цветан Цветанов по своя инициатива е отишъл в Правителствена болница и без да е съгласувано с Доган, е влязъл в неговата стая, посочи Лютви Местан. По време на тази среща Доган за пореден път е отказал телефонна връзка с Борисов, именно защото непрекъснато се търсят поводи за внушаване на идея за задкулисие в отношенията ГЕРБ-ДПС.

"Не знам дали шефът на НСО е отишъл при г-н Доган - това е повече от естествено след всичко случило се", каза Лютви Местан, цитиран от БТА.

Междувременно вицепремиерът Цветан Цветанов определи нападението над Ахмед Доган като хулиганство. Цветанов призова в случая да се придържаме към Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс. Той посочи, че правната квалификация, дадена от прокуратурата към момента, е хулиганство и закана за убийство.

По-рано днес от пленарната трибуна заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров заяви, че това е поръчков опит за политическо убийство на опозиционен лидер в навечерието на изборите.

Водещи

Най-четени