Доказано: Тялото от морето край Царево е на изчезналата полска туристка 23.09 | 16:10

Заведено e досъдебно производство

От iNews.bg

Тялото, което изплува от морето край Царево, е на изчезналата полска туристка Йоанна Станик. Това сочи заключението на извършената ДНК-експертиза, съобщават от Окръжната прокуратура в Бургас.

Заведено e досъдебно производство срещу неизвестен извършител с дата 17 септември, съобщи говорителят Красимира Кателиева. То е по чл. 115 – за убийство.

Според официалното съобщение на държавното обвинение разследването е за това, че "на 17.09.2014 г., около 8:40 ч., във водите на Черно море, в северозападната част на плаж във ваканционно селище в землището на с. Лозенец, общ. Царево, обл. Бургаска, е умишлено умъртвено лице от женски пол с неустановена самоличност".

Според първоначалните данни по тялото няма видими следи от насилие. Образуването на дело за убийство в такива случаи е рутинна практика, твърдят юристи. Необходимо е да се съберат всички данни.

Двама поляци – Йоанна Станик и приятелят ѝ Макс – изчезнаха на 6 юли в курорта Златни пясъци. На 19 септември минувачи са намерили телата на двама души на плажовете край Царево и Поморие. Именно едно от тях е на изчезналата Йоанна.

Разследването по досъдебното производство продължава, назначени са 2 бр. съдебномедицински експертизи, които към днешна дата не са изготвени.



Водещи

Най-четени