Документите за полетите на Борисов с Авиоотряд 28 – унищожени 31.05 | 16:37

Поисканите заявки за пътуванията не съответствали на изпълнените задания

От Ивелина Георгиева

Писмените заявки за полетите на бившия премиер Бойко Борисов с Авиоотряд 28 са унищожени. Това съобщи bTV след получен отговор от Министерския съвет след запитване от страна на медията.

Според получения отговор поисканите заявки за пътувания на експремиера, свързани с полети на Авиоотряд 28, имали координационен характер.

В голям процент те не съответствали на изпълнените задания поради технически причини или внезапно настъпили обстоятелства.

Правителствената институция възприема всичко това като обмяна на вътрешна информация между Протокола на Министерския съвет и Авиоотряд 28.

Поради това те не се извеждали с изходящ номер от деловодството на Министерския съвет.

"Няма практика да се архивират и съхраняват в Протокола или останалите служби", пише в отговора на запитването.

Отговорът до медията е съставен по време на мандата на служебното правителство, но е подписан от пресаташето на Борисов – Николай Боев, който от 29 май не работи в Министерския съвет.

Според юристи само фактът, че документацията за ползването на правителствения самолет не се пази, е предпоставка за нарушаване на закона.

Правителственият Авиоотряд 28 стана известен с това, че бившият премиер го използваше освен за държавни дела и за транспорт на футболните отбори Витоша (Бистрица) и Чавдар (Етрополе).

Водещи

Най-четени