Домашен арест за Стефан Кленовски, реши съдът 31.01 | 15:31

Той беше задържан миналата седмица в столичен мол

От Кремена Бедерева

Софийски градски съд (СГС) наложи мярка за неотклонение "домашен арест " на Стефан Кленовски. Той беше задържан миналия петък - 27 януари, при полицейска акция в столичен търговски комплекс.

Кленовски беше издирван с европейска заповед за арест във връзка с миналогодишната операция "Шок" срещу група източвала банкомати. Решението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд (САС).

iNews припомня, че Кленовски бе задържан в мола на бул. "Цариградско шосе” по сигнал. Той беше обявен за издирване с европейска заповед за арест от съда в град Прани, Италия.

Кленовски е член на престъпна група и от 2008 г. се занимава с престъпена дейност в Италия и други държави.

Лицето се е занимавало с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглена на пари, заяви комисар Йорданов.

През септември 2011 г. криминална полиция попада на следите му, но Кленовски успява да избяга. "При акцията той е бил с детето си, което изоставя и избягва. Колегите са останали до детето, но той успява да се измъкне. Лицето е в рамките на операция "Шок”.

След задържането му съпругата на задържания се оплака от полицейско насилие. Тя твърди, че съпругът й бил обиждан, а и арестуван в детския кът. От полицията потвърдиха мястото на задържане, но увериха, че не е имало как иначе да действат.

Полицаите от СДВР не са си превишили правата при ареста на Стефан Кленовски, бе категоричен Йорданов, като увери, че акцията е преминала съвсем нормално и не е имало време Кленовски да окаже съпротива на служителите.

Полицията дори показа записите от задържането на Кленовски. "Преди престъпниците бяха болни, а сега са нежни души", каза Йорданов по повод многото оплаквания от полицейско насилие на различни задържани.

Водещи

Най-четени