Домусчиев удря рамо на Борисов: „Кабинетът не бива да се клати!“ 16.02 | 14:36

Разделянето на мониторинга с Румъния било несправедливо: „Не сме по-лоши!“

От iNews.bg

Шефът на КРИБ Кирил Домусчиев подкрепи Бойко Борисов, след като ЕК обяви, че мониторингът на България вече ще бъде отделен от румънския. Според Домусчиев предвид рисковете за страната от очакваната бежанска вълна, кабинетът не трябва да се клати.

След разговора с премиера, в който са участвали членовете на кабинета Владислав Горанов, Томислав Дончев, Теменужка Петкова.

"От КРИБ считаме, че обстановката около България е доста взривоопасна, рисковете за страната са големи предвид бежанската вълна, която се очаква да ни засегне. Не е сега моментът да се дърпа чергата към себе си, да се клати кабинетът. Трябва в такъв момент да сме единни като нация... В тази връзка подкрепихме кабинета на Бойко Борисов, тъй като миналата година извърши доста полезни неща и реформи, даде стабилност за правенето на бизнес и днешната среща потвърди тези наши впечатления. Обещахме да се виждаме всеки месец и да коментираме важни теми", каза Кирил Домусчиев.

Според КРИБ премахването на мониторинга за Румъния е дискриминационно и несправедливо.

"При всички положения това не е добре за България. Това не говори добре за нас, за държавата", смята Домусчиев.

Бизнесменът изтъкна, че има много други неща, в които ние изпреварваме румънците.

"99% имаме успеваемост на еврофондовете, румънците нямат и половината. Не виждам сериозна причина ние да сме по-различни от тях... Може би ние сме си виновни с това как коментираме държавата - граждани и медии, това влияе на мониторинговия процес, тези неща се гледат и дават отражение. Не считам че сме по-лоши от румънците", каза още той.

Водещи