Домът на стрелеца от Манастирище – пълен с оръжия 23.04 | 19:33

По непотвърдена информация в къщата са намерени дори гранати

От iNews.bg

Цял арсенал от боеприпаси е открит в дома на мъжа, който уби свой съсед във врачанското село Манастирище. Според източници на "По света и у нас" в подземния етаж на къщата са открити дори гранати.

Хората в селото разказват, че братът на задържания е военен и той е доставил оръжието и мунициите. Валентин и друг път бил нападал свои съселяни.

"Ние със снахата стояхме тук пред вратата на райграса. Чухме пет изстрела. Казват, че са осем - девет, не знам колко са. Ние чухме пет. Виждаме нашата кола с бясна скорост върви по шосето. Удари се, чухме в контейнера. Тогава вече разбрахме, че нещо не е наред. Тичаме двете, излезнахме до тук. В този момент слиза брат му от колата и пищи и вика убиха брат ми".

Така започва разказа на майка, видяла убийството на сина си. Рени разказва, че Валентин преди две години първо наръгал в ръката по-големия ѝ син. Според нея не е вярно, че задържаният за убийството на Калин си е купил оръжието от преминаващ търговец.

"Няма търговци на оръжие. Брат му търсете. Брат му е военен в София ли, не знам къде. Откраднал ли го е, изписал ли го е. Брат му търсете за отговорност, защото той е помогнал за убийството на моя син", казва жената.

Синът на Ива също е пострадал от Валентин. Точно преди година 10-годишното момче карало колело по улицата пред къщата на задържания.

"Същият Валентин искаше да убие детето ми с огромен нож. Защото не трябва да минават улицата. По край тях не трябва да се минава. Ако не бяха Цветомир и Калин, убития - детето ми сега да не е живо", казва тя.

Намесата на Калин е попречила синът на Ива да пострада сериозно. Валентин успял да нареже само гумите на колелото на детето. От тогава обаче се заканвал постоянно на Калин и брат му, че ще приключи с тях.

"За жалост, този случай, който вчера стана, почерни цялото село. Най-доброто момче в Манастирище вече го няма между живите. Баща на две малки момичета, полусирачета вече", казва кметът на с. Манастирище Атанас Атанасов.

През декември 2019 г. хората в селото събрали подписка, с която потърсили съдействие от прокуратурата Валентин да бъде настанен за принудително лечение в психиатрична клиника.

"В прокуратурата, беше върнат отговор, че това може да се направи в рамките на закона, да бъде настанен в институция, да бъде лекуван и след това да бъде освободен и да си пие хапчетата. Но явно трябваше да се случи това, за да се вземат по-сериозни мерки и да се промени законът. Явно има пропуск и трябва да се уредят тези въпроси", казва Атанасов.

Така през януари миналата година мъжът за три месеца е настанен за лечение. Прибрал се в дома си в началото на април.

Водещи

Най-четени