Допълнителни вагони за празниците осигурява БДЖ 23.12 | 10:03

С увеличени състави ще се движат общо 84 бързи влака със задължителна резервация

От Ивайло Ачев

Допълни вагони за 179 влака ще осигури БДЖ през празничните дни, съобщиха от "Холдинг Български държавни железници" ЕАД, предаде БТА.

Около 20 000 допълнителни места във влаковете ще предостави националният железопътен превозвач по най-натоварените маршрути през периода от 23 декември 2011 г. (петък) до 2 януари 2012 г. (понеделник) включително. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 84 бързи влака със задължителна резервация и 95 бързи влака.

На 23 и 30 декември по маршрута София-Варна извънредно ще се движи бързият влак "Варна Уикенд".

На 26 декември и на 2 януари по маршрутите Бургас-София и Варна-София извънредно ще пътуват бързите влакове "Бургас Уикенд" и "Варна Уикенд".

На 24 и 31 декември ще бъде удължен маршрута на два бързи влака между София и Пловдив, които ще се движат между София и Стара Загора.

На датите 23, 26, 30 декември и 2 януари извънредно ще пътуват и два бързи влака между Пловдив и Димитровград, които обичайно се движат само през неделните дни.

Предварителната продажба на билети за целия празничен период, която "Холдинг Български държавни железници" ЕАД стартира още на 15 декември. БДЖ напомня, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 до 30% намаление от редовната цена на билета.

iNews припомня, че от 1 януари с 9% ще бъдат увеличени цените на билетите за пътническите влакове. Това заяви още в началото на ноември Владимир Владимиров - председател на борда на директорите на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД.

Водещи

Най-четени