Доставят допълнително 100 хил. годишни винетки 01.02 | 20:03

Интересът към тях е много висок, обясниха от Агенция "Пътна инфраструктура"

От Елена Кирилова

Дистрибуторската мрежа в страната е заредена с още 100 хил. годишни винетки, заяви инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура”, цитиран от агенция "Фокус”.

На 4 февруари ще бъдат заредени още толкова бройки, така че винетки да има във всички предвидени за целта центрове. За целта този уикенд ще бъдат отпечатани извънредно нови количества стикери за леки автомобили.

По думите на Лазаров годишните винетки, които имаха гратисен период от един месец, са изтекли на 31 януари, а от днес (1 февруари) са валидни новите винетни стикери.

В момента има много високо търсене на винетки и според Лазаров това се дължи на факта, че цените им отново не са променени. В отделни пунктове има повече от 1000 продажби, поясни експертът. Поради интереса в част от пунктовете стикерите вече са изчерпани.

Лазаров се извини на водачите, които са изпитали неудобство поради този факт, но от АПИ не са очаквали толкова сериозно търсене. Винетки са липсвали основно в по-малките населени места, включително Свищов, Казанлък и Димитровград.

Водещи

Най-четени