Доц. Мангъров: Ако хората стоят година у дома, те ще се скапят 03.05 | 10:15

Не може да говорим за сценарий като в Италия и Испания, там има много възрастни хора, каза лекарят

От iNews.bg

"Не по-малко от 500 000 -600 000 души  са прекарали COVID-19 у нас. Няма логика да може да седиш в метрото, а да не можеш да си в парка", заяви доц. Атанас Мангъров по БНТ. Той допълни, че хората не могат да стоят затворени още година.

 "Те ще се скапят, трябва да се научим да живеем с COVID-19.  Църквите не бяха затворени, нищо не се случи. В нашата страна никога няма да се случи това, което се случи в Италия или Испания, просто защото тези две държави са на четвърто и пето място по продължителност на живота в света. Там има много възрастни и уязвими хора", каза още той.

"Ваксина поне още 5 години няма да има. Какво ще правим още 5 години? Ще стоим забулени, ще чакаме Господ  да слезе отгоре ли?", попита още той. 

"Аз не съм опозиция. Дразня се от някои неща, затова и пиша на премиера", завърши доц. д-р Атанас Мангъров.  Той каза, че разнопосочните сигнали объркват хората. Дали да носим или да не носим маски – това нее толкова важно. Важното е хората да спазват хигиена и да си мият ръцете.

Водещи

Най-четени