Доц. Мангъров: Никой не носеше маска при свинския грип 13.02 | 10:24

"Група хора ви отнема свободите под предлог, че спасяват вашето здраве", посочи той

От iNews.bg

Група хора ви отнема свободите под предлог, че спасяват вашето здраве. Вие се съгласявате, защото ви е страх. От сутрин до вечер ви плашат. Страхувам се от натиск. Страх ме е от самото начало, че ще бъда смачкан от всички тези, които са в състояние да затворят цялата страна. Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че не е получавал заплахи и съобщения от политици заради позициите и мненията му. Някои от колегите му се сърдят, но имало и такива, които го разбират, уточни той.

През 1995 и 1996 г. по целия свят е върлувал грип, наречен "Ухан 95". Симптомите са включвали висока температура, кашлица, усложнение от бронхопневмония.

Инфекционистът посочи, че единственото общо между вируса от 95/96 г. и коронавируса, е, че и двата са тръгнали от Ухан. Този от 1995 г. е грипен вирус, а другият, от 2019 г., е към коронавирусите. Всяка година по света от грип загиват най-малко 500 000 души, стана ясно от думите му.

"Другите вируси също се карат тежко, това не е нещо необичайно. Никой не сложи маска по време на свинския и хонгконгския грип. Някой манипулира хората по най-безобразен начин. Целта е светът да се доведе до разорение. Акцентира се от сутрин до вечер върху едно и също", обясни началникът на Клиниката по детски инфекциозни болести.

Водещи

Най-четени