Драмата в „Стрелбище” приключи без жертви и ранени 27.03 | 15:33

Въоръженият мъж открил огън по полицаите преди да го обезвредят, за щастие няма пострадали

От iNews.bg

Драмата с барикадиралия се мъж в столичния квартал "Стрелбище” приключи успешно и без последствия. Преди минути полицаите са успели да обезвредят въоръжения си пенсиониран колега и да го изведат от жилището, което той барикадира за близо денонощие. Буквално преди финала на акцията Петър Коджейков е открил огън срещу баретите с незаконно притежаваното си оръжие, съобщи Нова телевизия. Произведени са били 6 изстрела. За щастие обаче никой не е пострадал. Спецполицаите са успели да го обезвредят и минути преди 15 ч. той е бил изведен от жилището си.

Около обяд баретите успяха да проникнат в апартамента на бившия шеф на столичното IV районно през балкона. Около 14:00 ч. пък те изведоха съпругата на психично болния мъж от жилището, която беше вътре от началото на драмата. Жената беше откарана в болница.

След това полицаите се опитаха да уговорят Петър Коджейков да се предаде. Преговорите се водеха през вратата на стаята, в която той се беше барикадирал. В тях се включи и психолог, но и той не успя да накара мъжът да се предаде. Преди финала на драмата близки и роднини на бившия полицай са се опитвали да говорят с него по телефона и да го убедят да предаде оръжието си и себе си на полицаите. Според разказите им обаче той е бил неадекватен.

Напрегнатата ситуация на ул. "Орехова гора” в столичния ж.к. "Стрелбище” започна вчера следобед, когато Петър Коджейков стреля по дъщеря си. За щастие тя е успяла да се спаси и да избяга от жилището. След това бившият полицай, който със сигурност има психически проблеми според главния секретар на МВР Георги Костов, се барикадира в апартамента си и задържаше там на сила съпругата си. Тази сутрин, още преди баретите да успеят да влязат в жилището през балкона, той отново е произвел изстрел, за щастие без последствия. След извеждането на съпругата на Коджейков от жилището стана ясно, че това е направено тайно от него.

След обезвреждането и задържането на бившия полицай, той е откаран в болница. Предстои да му бъде направена психологическа експертиза, за да се установи дали той е бил вменяем и е действал съзнателно.

Водещи

Най-четени