Драмата със скандалните джипове на горските продължава 10.02 | 08:57

Автомобилите още са при НСО и се ползват от властта

От iNews.bg

Неотдавна се завихри шумен скандал с няколко доста скъпи джипа, закупени от горските стопанства. С тях трябвало да бъдат возени шейхове, които ще ловуват в нашите госрски стопанства. Много скоро обаче след тяхното закупуване автомобилите се оказаха в автопарка на НСО и започнаха да се използват за нуждите на властта.

И макар тогавашният премиер Бойко Борисов да разпореди връщането на джиповете на горските, те продължават да обслужват НСО, съобщи bTV. Това потвърдиха и ръководителите им в Благоевград, Сливен и Смолян. Според тях автомобилите все още са в НСО. Според НСО въпросните джипове не се използват от лица, които са под тяхна охрана.

Колите, чиято стойност е по 200 хил. лв., бяха закупени с публични средства от бюджета на горските стопанствата с аргумента, че са нужни са скъп ловен туризъм. Те обаче не са използвани за нито един ловен излет, а веднага са пратени на НСО – първо с договор за безвъзмездно временно ползване, а през ноември – официално като подарък за службата, която пази политическия ни елит.

Водещи

Най-четени