Друсаният убиец на Милен Цветков с първи думи, поиска вкъщи! Адвокатът: Не се знае кой е карал Аудито 23.04 | 00:16

Съдия Мина Мумджиева постанови Кристиан Николов да остане в ареста, мярката за неотклонение бе гледана онлайн по скайп

От iNews.bg

Наглост демонстрира 22-годишният джигит Кристиан Николов, който навръх Великден уби популярния журналист Милен Цветков, след като надрусан с няколко вида наркотици блъсна отзад "Субару"-то на жертвата на червен светофар, без дори да опита да намали скоростта си от над 100 км/ч, по изчисленията на специалисти.

Тази нощ съдът разгледа мярката за неотклонение на богаташкото синче, чиято майка Десислава Пешева е бизнесдама и шефка във Винпром Карнобат. Таткото на Кристиан също е милионер с различни бизнеси. Родителите, чието синче действа като камикадзе, отдавна са разделени и разведени.

Магистратите гледаха случая онлайн заради пандемията от коронавирус. Обвинението ще доказва, че мелето е умишлено предизвикано от Кристиан, а присъдата, която е предвидена в законодателството у нас при такива случаи е от 15 до 20 години затвор или доживот зад решетки.

За сефте след драмата Кристиан Николов проговори. Той пожела да го пуснат да си ходи. "Няма да се укривам от правосъдието. Студент съм и имам да уча, това е причината да искам по-лека мярка", каза младежът.

Адвокатът му Любомир Таков пък изненадващо обяви, че няма никакви доказателства, че клиентът му е шофирал "Ауди"-то, което връхлетя вурху колата на Милен Цветков. Юристът даде за пример това, че само 1 свидетел на катастрофата е разпознал именно Николов като човека зад волана, а другите не са категорично убедени. 

Таков добави, че има вероятност техническите експертизи да покажат, че Цветков не е загинал вследствие на катастрофата, а заради това, че очевидци са се втурнали да го вадят от автомобила, да го мъкнат 20 метра до тротоар и да му дават вода, вместо да се погрижат да стои обездвижен докато пристигне линейка с медици. При възможен политравматизъм такива действия може да са били фатални за живота на Милен Цветков, акцентира защитникът на джигита.

Прокуратурата пък контрира с довода, че Кристиан Николов е студент в чужда страна - Германия, и има опасност при постановяване на по-лека мярка да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвинението подчерта известните факти - че момчето е било дрогирано с поне 4 вида наркотици, управлявало е луксозната служебна кола на майка си със скорост много над допустимата.

"Николов е шофирал друсан и дори не е направил опит да намали скоростта или да избегне сблъсък, няма спирачен път. С действията си е предизвикал смъртта на пострадалия, а по чудо няма и други жертви, защото по това време на зелено са пресичали пешеходци, а е имало и други коли", обясни прокурор.

Гаджето на Кристиан - Симона Цанкова и приятелят му Георги Иванов (син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов) също са обвинени. Двамата са затаили истината около случката, според прокурорите. Двамата отказаха да свидетелстват срещу Николов.

В крайна сметка решението на съдия Мина Мумджиева от Софийски градски съд бе Кристиан Николов да остане в ареста. Адвокатът на Николов има право да обжалва. 

Водещи

Най-четени