Дунав мост – 3 ще се строи с европейски пари, ще има и четвърти мост 29.03 | 17:45

Той добави, че се работи активно за газовата свързаност с Гърция и Румъния

От iNews.bg

България и Румъния ще строят Дунав мост 3 с европейски пари. На Дунав ще има и четвърти мост - между Никопол и Турну Мъгуреле. Това стана ясно по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Румъния.

"Мостът на Русе трябва да се ремонтира основно. Двете страни ще положат усилия", заяви премиерът Борисов след срещата в Букурещ. Той подчерта, че двете страни "имат голям напредък” при осъществяването на транспортните и енергийни проекти и това е въпрос на месеци.

Премиерът на България заяви, че транспортните връзки при Свищов и Никопол трябва да се осъществят чрез публично-частно партньорство. Той добави, че се работи активно за газовата свързаност с Гърция и Румъния. "През юни ще направим първа копка на интерконектора с Гърция, а интерконекторът с Румъния трябва да бъде оголемен", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът смята, че към големите инфраструктурни проекти не трябва да изключват и страни, като Северна Македония, които не са поканени на четиристранната среща между България, Румъния, Гърция и Сърбия.

Водещи

Най-четени