Дъжд и гръмотевици следобед 10.04 | 08:58

В 18 области е обявен жълт предупредителен код за опасни бури

От iNews.bg

Днес ще има значителна облачност, на много места с валежи. След обяд в отделни райони - интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите още малко ще се понижат, максималните ще са предимно между 16 и 21 градуса.

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, а над 2000 метра от сняг. След обяд на места ще има и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 6.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до умерен. Максимални температури - между 16 и 20 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 9 – 11 градуса

Жълт код за опасни явления - валежи и гръмотевични бури, е обявен в 18 области на страната. Става въпрос за Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Сливен, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Стара Загора. Очаква се валежите в тези райони да са между 15 и 35 л/кв.м. В отделни райони ще има интензивни локални валежи с по-големи количества.

Най-четени